İlçemizin Özbaraklı Köyü ile Kızgüldüren köyü bağcılığın önemli olduğu yerleşim birimlerimizdir. Narince ve Kazova çeşitleri ilçe pazarımızda ve dayanıklılığının az olması sebebiyle ilçeye yakın pazarlarda (özellikle Karadeniz)alıcı bulmaktadır. Buralarda oturak(yer) tip bağcılık yapılmaktadır. İlçemizde toplam 3350 dekar bağ alanından ortalama her yıl 2000 ton verim alınır.
İlçemizin Bağcılıkta yıldızı parlayan yeni yeri Belevi Köyüdür. Belevi Köyü en çok şekerpancarı üreten yerleşim birimiz iken uygulanan kota dolayısıyla alternatif ürün Yüksek Sistem Bağ yetiştiriciliğine yönelmiştir. Özellikle SRAP kapsamında desteklenen projelerle Yüksek Sistem bağlar kurulmuş olup, sofralık kalitesi iyi, yola dayanıklı üzüm çeşitleri yetiştirilerek ekonomik anlamda verim alınmaya başlanmıştır. Özellikle Karadeniz bölgesine iyi fiyatla ürün pazarlanmaktadır.
Bağ alanlarından toplanan yapraklar salamura yapılarak kışa saklanır. Taşova bağlarından yapılan salamura yapraklar hafif ekşi olur, bununla yapılan yaprak sarmalarını yiyenler bu yapraktan tekrar ister.
Sofralık olarak değerlendirilemeyen üzümlerden evlerde üzüm pekmezi yapılır, aile ihtiyacından fazla olanlar pazarda satılır.
İlçemizde yeni yapılan bağların büyük çoğunluğu yüksek sistem bağ şeklinde yola dayanıklı sofralık çeşitlerdir. Yüksek Sistem Bağcılık çiftçilerimizin benimsediği ve ekonomik olarak tatmin olduğu yeni bir üretim şeklidir. İlçemizde 350 dekar yüksek sistem bağ alanı vardır.